Carregant Esdeveniments

MONTSERRAT, UN UNIVERS AL COR
DE CATALUNYA
Tots coneixem Montserrat, nucli i centre actiu de la societat catalana en gairebé tots els vessants, des de l’estrictament religiós fins al social, polític i cultural.
Gaudirem d’una estona agradable amb un breu recorregut per la prehistòria del massís i una pinzellada a la seva història i a la del monestir i el seu entorn, centrant-nos especialment en aquells aspectes curiosos i potser menys coneguts, intentant que les imatges ens transportin cap a vells records d’infantesa, a la vegada que ens condueixin a alguns dels seus mil racons encara misteriosos. . . . monuments, infraestructures . . . muntanyes esveltes que “amb serra d’or els angelets serraren” . . .
Des de no fa massa temps el Massís de Montserrat és un parc natural al bell mig de Catalunya, encara amb la seva biodiversitat, que sorprenentment com en tants altres indrets ha estat capaç d’adaptar-se i sobreviure als terribles incendis que s’hi han declarat, i al mal tracte ocasionat per l’expansió de la “civilització”.

JORDI CAMINS JUST

 Va néixer i viu a Igualada. Cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona, és Màster Tècnic per l’Institut d’Estudis Superiors Econòmics i d’Assegurances.

Observador glaciòleg. Entre els anys 1982 i 1985 va inventariar i catalogar les glaceres dels Pirineus, fent-ne el seguiment constant de la seva evolució. Ha participat en expedicions a glaceres i muntanyes de tot el món.  Dedica part del seu temps a la formació didàctica i a la divulgació dels efectes que el canvi climàtic causa al planeta, utilitzant com a eina principal la fotografia comparativa.

És membre del GECCC (Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya). Guardonat amb el “Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya”.  Col•labora amb diverses universitats i organismes.

Conferència només disponible per a usuaris registrats.
Si vols fer-te soci clica aquí: