Carregant Esdeveniments

“Fal·làcies i veritats ocultes: l’altra història de la II Guerra Mundial”

Tots hem vist desenes de pel·lícules i documentals sobre la II Guerra Mundial, tanmateix alguns esdeveniments clau han caigut en l’oblit.

El nou context geopolític de la guerra freda va donar lloc a la ‘reescriptura’ d’alguns fets amb finalitats propagandístiques i a l’ocultació d’altres. En aquesta sessió donarem a conèixer alguns dels episodis més desconeguts de la guerra, com el genocidi que va patir el poble serbi; els bombardejos aliats sobre les ciutats alemanyes; la responsabilitat d’empreses com BAYER en l’holocaust jueu o els silenciats trasllats forçosos de població durant la postguerra per part dels aliats que van afectar a milions de persones

Miguel Garau Rolandi

(Palma de Mallorca, 1981)

És Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona (2016). Especialitzat en història social i cultural. És Membre del Grup d’Estudis d’història de la Cultura i dels Intel·lectuals (UB) i ha estat professor d’Història del Món Actual; Història Contemporània Universal i Història Contemporània d’Espanya a la Universitat de Barcelona.

Actualment és Personal Docent i Investigador (PDI) a la Càtedra d’Economia Social de la Fundació Tecnocampus, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, i és professor d’història del cooperativisme al Postgrau en gestió de cooperatives d’aquest centre. Ha escrit una trentena de publicacions entre llibres, capítols de llibre i articles en revistes acadèmiques.

 

Conferència només disponible per a usuaris registrats.
Si vols fer-te soci clica aquí: