Carregant Esdeveniments

El tràfic d’esclaus negres per via marítima

Durant tres segles els vaixells negrers van transportar milions d’infortunades persones des de les costes d’Àfrica a les d’Amèrica.

Hi ha nombrosos treballs sobre el comerç d’esclaus, o sobre el sistema de treball a les plantacions, però són realment escasses les recerques sobre els vaixells que emprenien la travessia d’una riba a l’altra de l’Atlàntic.

En aquesta conferència, entre d’altres coses, s’intentarà mostrar la vida dels capitans, dels mariners i dels captius, mentre solcaven la mar, a bord d’aquelles “presons flotants”, envoltades de taurons.

.

Francesc Lleal i Galceran

Nascut a Badalona l’any 1946, és capità de la Marina Mercant, llicenciat en Història Contemporània i Doctor en Geografia.

De família marinera, ha viscut sempre de cara a la mar. Es va embarcar molt jove i als vint anys ja era pilot.

Va navegar vint-i-tres anys en vaixells mercants i de pesca, deu dels quals com a capità de diversos vaixells d’altura en les rutes de la Mediterrània a l’Àfrica occidental i d’Escandinàvia al Pacífic sud.

Va ser Director de l’Escola-Taller Casa d’Oficis del Mar de Badalona, dedicada a capacitar joves per a la construcció d’embarcacions en fusta i nous materials.

Durant els anys 1991-2009, va ser professor d’Economia Marítima i Comunicacions Marítimes, a la Facultat de Nàutica de Barcelona (UPC).

Ha dirigit diverses tesis doctorals i ha publicat diversos treballs de temes geogràfics i marítims, així com la narració l’Amic del vent, sobre la marina catalana a vela.

Conferència només disponible per a usuaris registrats.
Si vols fer-te soci clica aquí: